Brutálně týraný Marley na svého páníčka stále čeká! Nenašel se nikdo vhodný

10. září 2018·Články·Karolína Stránská

Od otřesného případu týrání štěněte uplynulo více než půl roku. Násilník se malým psem zcela nešetrně mlátil a příběh Marleyho si získal srdce celého Česka. Ačkoliv by si ho všichni nejradši vzali domů, Marley na svého pána stále v útulku čeká. Právě pracovníci z útulku čelí kritice, že si psa nechávají kvůli finančním darům, což útulek označil za prostou lež.

Nebylo to pouze drastické video, které okamžitě obletělo internet. Česko se také bouřilo poté, co se dozvědělo, že pachatel bude potrestán jen nízkou podmínkou. Mezi stovkami žadatelů o Marleyho se ale neobjevil ten pravý. Proč tomu tak je?

“Marley je ještě stále u nás a to i přesto, že je již uvolněn do adopce, i přesto, že inzeráty s jeho nabídkou jsou opakovaně na všech inzertních serverech, které používáme a i přesto, že se snažíme hledat vhodné kandidáty přes kolegy a známé. Je nám to líto, ale dosud se nenašel nikdo, kdo by byl schopný Marleyho správně usměrnit a věnovat se mu tak, jak by to on potřeboval a kdo by se i zodpovědně rozhodl pro adopci. Bylo i několik odpovídajících zájemců, kteří by se nám pro něj líbili, ale ti si nakonec adopci z různých důvodů rozmysleli. Vše podstatné jsme o něm už napsali a fotografie to jen dokreslují,” vysvětluje útulek na svých facebookových stránkách.

Vyvrátili také spekulace o tom, že je Marley ustrašený a poznamenaný. Jedná se prý o hyperaktivního a nadmíru inteligentního pejska, se kterým by ale bez odpovídajícího postoje a výchovy mohly být do budoucna problémy. Útulek zdůrazňuje, že zvířata nedává do domovů, u kterých nejsou pracovníci ujištěni, že jsou optimální pro chov psa. Marleyho nehodlají udávat jen proto, že je v útulku už delší dobu. Jak sami říkají, neradi by ho za pár měsíců brali zpět s výchovnými problémy. Komu útulek psa nevydá? Tomu, u koho nemá dobré reference a u kterého je znát propastný rozdíl mezi tím, co říká a jak se chová. Lidé si často neuvědomují, jak náročné je vlastnit psa a kolik času musí obětovat.

“Spekulace o tom, že si jej držíme jen proto, že nám vydělává peníze jsou úsměvné, protože jsme na něj nikdy žádné peníze nevybírali, od počátku jsme počítali s tím, veškerou péči budeme hradit ze svého. Jediný dar, který jsme přijali a byl cíleně věnován Marleymu byl ve výši 1300,- Kč od zaměstnanců psychiatrického oddělení nemocnice v Písku. Dalších 3500,- Kč jsme získali za prodej butonů s fotografií Marleyho. To je částka, která odpovídá jen nákladům za krmivo” dodává útulek.

Články - další články

Doporučujeme