Nejen Meghan si královna neoblíbila. Kritiku měla i vůči Kate Middleton

20. listopadu 2021·Celebrity·Barbora Turková

Kate Middleton (Foto: ČTK)

Alžběta II. má na partnerky svých vnuků vysoké požadavky. Meghan Markle si zrovna neoblíbila, ale stejně tomu tak bylo i s Kate Middleton, když se seznámila s Williamem. Mluví o tom komentátorka Katie Nicholl v chystané autobiografii.

Uznávaná královská komentátorka Katie Nicholl chystá biografii oblíbené dvojice vévodů z Cambridge. Čtenáři se zde dozví spoustu zajímavost a zdaleka nejpřekvapivější pasáží je královnino nevlídné přijetí kdysi nové přítelkyně jejího vnuka Williama.

Královna na budoucí vévodkyni nenechala nit suchou kvůli jejímu luxusnímu životnímu stylu. Alžběta se domnívala, že „přelétávání z jednoho pětihvězdičkového dovolenkového ráje do druhého není předpokladem pro mladou ženu, která by se jednou mohla stát královnou“. Británii se v tu dobu trápila ekonomickou recesí a rozhazování peněz daňových poplatníků za drahé dovolené se královně vůbec nelíbilo.

Je pravda, že na začátku vztahu spolu William a Kate trávili hodně času cestováním do nejrůznějších exotických destinací. „Pokud nebyli s Williamem na hradě Balmoral, tak lyžovali na horách nebo si užívali na ostrově Mustique,“ píše Nicholl. Budoucí vévodkyni prý média překřtila na „Královnu z Mustique“, přezdívkou, která kdysi patřila královnině sestře, princezně Margaret.

Nakonec se všechno v dobré obrátilo. Kate přirostla královně k srdci a stala se její blízkou důvěrnicí, oporou a důležitým pilířem moderní tváře britské monarchie. Za kratší provázky teď tahá vévodkyně Meghan a tam to na obrat moc nevypadá.

Celebrity - další články

Doporučujeme