AKTUÁLNĚ! Nemocného Karla Gotta má zachránit lék z USA

6. listopadu 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Zpěvák Karel Gott už podstoupil první chemoterapii, která má v jeho těle zlikvidovat rakovinu břišních mízních uzlin! Druhým pomocníkem má být podle některých médií biologická léčba. Konkrétně speciální a velmi drahý lék ze San Francisca.

Lék, který někteří odborníci nazývají drogou, se váže na povrchu rakovinových buněk. Imunitní systém má pak snazší na zhoubný nádor zaútočit. Lék dostávají nemocní, kteří začínají chemoterapie, a nebo ti, kteří do teď na jiné léky proti rakovině nereagovali.

Gott je první případ! Má za sebou první chemoterapii a podle médií mu tým přednosty kliniky hematologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Marek Trněný nasadil i tento speciální lék, který se vyrábí v americkém San Franciscu.

Zpěvák ale musí počítat s tím, že se u něj mohou objevit vedlejší příznaky. V dokumentaci k léku stojí, že jde o: „Vyrážky, horečku, nevolnost, zimnici nebo nízký krevní tlak.“ Pokud se ukáže, že zhoubný nádor mízních uzlin mizí, bude Gott lék z USA brát dlouhodobě, možná i dva roky. Držíme palce!

 

Celebrity - další články

Doporučujeme