Ať známí nebo neznámí, jediný ukazatel je výkon, říká František Janeček

12. října 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Karla Gotta budu mít rád na věky věků. V našem vztahu nehledejme žádné bitvy ani podtexty. Nejsou tam. I to řekl u Pokondrů na Frekvenci 1 producent František Janeček.

Podle jakého kritéria jste vybíral hlavní role?

Držel jsem se jedné zásady. Ať známí nebo neznámí, jediný ukazatel je výkon. A domnívám se, že obsazení je povedené. Koneckonců, i Angličané to potvrdili. Měl jsem radost z toho, že jsem objevil zpěváky a zpěvačky, namátkou třeba Míšu Gemrotovou nebo Moniku Sommerovou, které to zpívají úžasně. Sklízejí každé představení standing ovation. Také třeba Radima Schwaba, který dělá Fantoma senzačně. Nebo u Raoula bych rád jmenoval Bohuše Matuše, se kterým jsem neměl vždycky nejpozitivnější zkušenosti, protože to je kluk, který občas “vyváděl“, a se mnou vyvádět nejde. Tak jsem mu řekl: „Máš tady jedinečnou příležitost,“ a musím říct, že tolik disciplíny, která se v něm projevila – no úžasné. Tak on se trápil tím, že je plešatý, tak jsme mu koupili pěknou paruku a vypadá výborně (smích).

Jak probíhal odchod z postu manažera a nejbližšího spolupracovníka Karla Gotta?

Poměrně snadno a lehce. Tak, že jsme si řekli, že se máme rádi a že on půjde vpravo a já půjdu vlevo. Nehledejte tam žadné bitvy ani podtexty, protože tam prostě nejsou. Já ho mám rád dodnes a budu ho mít rád na věky věků.

Už je vše mezi vámi a Michalem Davidem tzv. zalité sluncem?

Já si myslím, že víc než zalité sluncem. Když se otočíte, tak tam mi přinesl skutečně velkorysý dar. Sochu od pana Olbrama Zoubka. A myslím si, že on je vyjímečně hodný a slušný kluk a že naše rozepře byla dílem cizích lidí. Takzvaných mudrohlavů a našeptávačů a on tomu trochu podlehl. To je můj názor. Ale já jsem ho nikdy nepřestal mít rád. Koneckonců on je jako moje dítě.

Celý rozhovor už v pondělním ránu v éteru Frekvence1 u Těžkýho Pokondra v 9:00. 

Celebrity - další články

Doporučujeme