AUDIO: Saudkova žena zareagovala na výroky Knížáka na Frekvenci 1!

16. ledna 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Manželka fotografa Jana Saudka Pavla Hodková zareagovala na výroky bývalého šéfa Národní galerie Milana Knížáka na rádiu Frekvence 1. Podle ní Jan nikdy netvrdil, že byl v koncentračním táboře.

Knížák v týdnu v rozhovoru s duem Těžkej Pokondr odpovídal na otázku, jestli videl film Fotograf, jenž momentálně budeje v našich kinech. Zde je doslovný přepis jeho slov…

Odpověď Milana Knížáka

“Premiéru ne, ale části jsem viděl. Ten problém docela znám a vím, že všechno je lež. Pravda je snad jen to, že se Saudek narodil. Všechno ostatní je lež, ale to je mi jedno. Jestli má někdo dvacet dětí atd., to je jen na něm, jestli si to vymýšlí. Jedna věc mě ale už dlouho uráží: On prohlašuje, že se svým bratrem byli v koncentračním táboře, kde na nich Mengele dělal pokusy. Nikdy nebyli v žádném koncentračním táboře. Stačí si zavolat do školy, kam chodili a kde nikdy nepřerušili školní docházku. Jediný, kdo byl v koncentračním táboře, byl jejich tatínek. Byl poloviční Žid a měl za ženu Árijku, takže tím, že nebyl plnohodnotný Žid, tak šel jen na chvíli ke konci války. A nešel do koncentráku, ale do sběrného tábora. Všechno je to lež.”

Reakce manželky

Žena Jana Saudka Pavla Hodková zaslala rádiu Frekvence 1 toto prohlášení: “Jan nikdy netvrdil, že byl v koncentračním táboře. Vždycky mluvil jen o sběrném táboře. Film pochopitelně není žádným investigativním dokumentem, je to jen film… A Jan je pouze spoluautorem scénáře, nikoli samotným autorem a už vůbec ne režisérem…”

Celý rozhovor s Milanem Knížákem si můžete poslechnout tady!

Jan Saudek s manželkou Pavlou Hodkovou. Ta brzy na svět přivede dalšího fotografova potomka.

Celebrity - další články

Doporučujeme