Babicovo nedělní menu: Krůtí roláda se žampiony na grilu a třešňový koláč!

5. července 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Také první červencovou neděli bude na rádiu Frekvence 1 vařit Jiří Babica! A to krůtí roládu se žampiony na grilu a třešňový koláč. Podívejte se na recepty.

KRŮTÍ ROLÁDA SE ŽAMPIONY NA GRILU

Potřebujete:
– půl kila krůtího prsa
– 6 plátků slaniny
– 10 žampionů
– 1 cibuli
– 2 lžičky hořčice
– sůl
– pepř
– olej
– rozmarýn

Půl kila krůtího prsa nakrájíme na 6 plátků a naklepeme. Osolíme a opepříme.

Žampiony nakrájíme na kostičky, cibuli najemno, slaninu na kostičky. Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme cibuli a nakonec žampiony.

Vmícháme 2 lžičky hořčice a vše promícháme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. 40 minut.

Žampionovou směsí plníme krůtí naklepané plátky, zabalíme je do rolády, pevně stáhneme, potřeme olejem.

Alufolii si nařežeme na 6 čtverců. Do každé dáme jednu roládu, přidáme trochu čerstvého rozmarýnu a do alufoie zabalíme .

Rolády dáme na gril a na ne přímém žáru necháme na grilu 20 minut. Občas otočíme.

Rolády sundáme z grilu, odstraníme alufoli, potřeme olejem a dáme na chvíli na gril na přímý žár.

Po 3 minutách sundáme, necháme 5 minut odpočinout a podáváme.

TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ

Potřebujete:
– 1 kg čerstvých třešní
– 1 máslo
– hrnek cukru
– 1 balení vanilkového cukru
– 1 špetku soli
– 5 vajec
– 2 zakysané smetany
– 2 hrnky polohrubé mouky
– 1 balíček jedlé sody
– kůru z jednoho citronu
– moučkový cukr

Čerstvé třešně vypeckujeme a přepůlíme. Vyšleháme hrnek cukru s 5 vejci, přidáme měkké máslo, špetku soli, 1 vanilkový cukr, balíček jedlé soli, nastrouhanou kůru z umytého citronu, 2 zakysané smetany a nakonec opatrně vmícháme 2 hrnky polohrubé mouky a vytvoříme těsto.

Trochou másla si potřeme plech, na který nalijeme těsto a posypeme půlenými třešněmi, které rukou lehce zatlačíme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 40 minut. Koláč vytáhneme a ještě horký posypeme práškovým cukrem.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme