Vyhledávání
Babicovy recepty: Avokádový salát a mleté špízy
Také během srpnových víkendů bude Jirka Babica vařit na rádiu Frekvence 1! Mrkněte se na jeho sobotní recepty na avokádový salát a mleté špízy.
AVOKÁDOVÝ SALÁT
Potřebujete:
– 2 avokáda
– 2 pomeranče
– 1 cibuli
– čerstvá bazalka
– 200 g vypeckovaných černých oliv
– 2 lžíce vinného octa
– 3 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku
– sůl
– mletý bílý pepř
– listy římského salátu
Z avokáda vyjmeme pecku a oloupeme. Avokádo a pomeranče nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na drobno. Olivy rozmixujeme s česnekem, octem a olejem. Pastu přidáme k pokrájenému avokádu, pomeranči a cibuli. Promícháme, ochutíme solí a pepřem. Připravený salát dáme na listy římského salátu a ozdobíme pokrájenou bazalkou.
MLETÉ ŠPÍZY S MEDVĚDÍM ČESNEKEM NA GRILU
Potřebujete:
– 1 cibuli
– 1 stroužek česneku
– 20 g zázvoru
– 400 g mletého masa
– 1 vejce
– 2 lžíce strouhanky
– 2 lžíce sójové omáčky
– sůl
– chili
– medvědí česnek
– koriandr
– 8 špejlí
Cibuli nakrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Vložíme do mletého masa. Přidáme vejce, strouhanku a nasekaný koriandr a medvědí česnek, ochutíme solí, sójovou omáčkou a chilli a pořádně promícháme.
Masovou směs pomocí mokrých dlaní natvarujeme na mokré špízy a dáme na gril z každé strany 5 minut. Podáváme s listovým salátem s jogurtem.