Babicovy recepty: Vepřové závitky a zapečený tvaroh s ovocem!

5. června 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Také v neděli vařil Jirka Babica na rádiu Frekvence 1! Mrkněte se se na jeho skvělé recepty a zkuste to doma také.

VEPŘOVÉ ZÁVITKY S PÓRKEM A NIVOU

Potřebujete:
– 6 řízků z vepřového karé
– 1 pórek
– 100 g nivy
– 6 plátků slaniny
– sůl a pepř
– 2 lžíce hladké mouky
– 1 lžička mleté papriky
– 1 lžíce rajského protlaku
– olej

Vepřové řízky naklepeme, osolíme a okořeníme. Do středu každého řízku dáme plátek slaniny a asi 3 cm váleček z pórku a špalíček nivy. Zabalíme v závitek. Konec uzavřeme párátkem nebo převážeme nití.

Z pórku, co nám zůstal, nakrájíme kolečka a na rozpáleném tuku orestujeme. Přidáme mletou červenou papriku i protlak a spolu osmahneme. Pak zalijeme vodou nebo vývarem a necháme převařit. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti.

Připravené závitky si mezitím dáme do rozpálené trouby zatáhnout na 180 ° C cca 10 minut. A pak zalijeme připravenou přírodní šťávou.

Potom přikryjeme a v troubě dusíme do měkka cca 50 – 60 minut. Podáváme s rýží nebo bramborem.

ZAPEČENÝ TVAROH S OVOCEM

Potřebujete:
– 250 g měkkého tučnějšího tvarohu
– 2 bílky
– 1 žloutek
– 3 lžíce medu
– vanilkový cukr
– jahody, maliny, rybíz
– mandle na ozdobu
– cukr moučka

 

Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Smícháme tvaroh se žloutkem, medem, vanilkovým cukrem. Přidáme vyšlehaný sníh a opatrně promícháme.

Nalijeme na máslem vytřený plech nebo formu. Posypeme ovocem jako jsou jahody, maliny, borůvky, rybíz a posypeme mandlemi. Dáme do trouby na 180 st. na 25 minut. Vyndáme a posypeme práškovým cukrem. Nařežeme a podáváme jak teplé,tak studené.

Celebrity - další články

Doporučujeme