Babiš není ničím za co se vydává a Češi mu to baští, smějí se nám na Slovensku

7. prosince 2015·Celebrity·Redakce

Slovenský list Denník N se pozastavuje nad tím, jak málo české voliče zajímá skutečnost. Poukazuje na ministra financí Andreje Babiše, jehož hnutí ANO je v polovině volebního období nejoblíbenější stranou v Česku.

Hlavním důvodem Babišova úspěchu je podle deníku ochota voličů vytěsnit z vědomí cokoliv, co se jim nehodí do očekávání od nové “čisté” tváře v politice, mesiáše, který za ně všechno vyřeší. “Babiš není téměř ničím, za co se vydává. Je schopným podnikatelem, není ovšem člověkem, který se vypracoval jen vlastní pracovitostí. Vždy patřil k privilegované vrstvě a vždy to zneužíval,” tvrdí deník.

Dodal, že Babiš nikdy nestál mimo zkorumpovaný politický systém a že naopak byl jeho součástí a těžil z těchto poměrů. Do politiky prý vstoupil proto, aby tyto poměry pomáhal udržovat při životě, mohl z nich ještě více vytěžit a aby si zajistil beztrestnost. Miliardář prý reprezentuje sympatické stránky období před samotovou revolucí i po pádu komunismu v bývalém Československu. “Že se mu dařilo už za socialismu a zapletl se s StB, voličům nevadí. Sami se v různé míře zapletli výměnou za lepší život nebo by to udělali, pokud by dostali příležitost,” soudí list.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme