Babiš požádal o policejní ochranu, je prý ohroženější než premiér

5. listopadu 2015·Celebrity·Redakce

Ministr financí Andrej Babiš se cítí ohrožen na životě a včera proto oficiálně požádal o udělení policejní ochrany. Zda ji dostane, rozhodne ministerstvo vnitra.

„Došlo k několika pokusům, které ohrožovaly můj život, podrobnosti ale sdělovat nechci. Proto jsem poslal ministrovi vnitra dopis, ve kterém jsem ho požádal o udělení policejní ochrany,“ řekl Babiš deníku Právo. Zároveň si myslí, že jako ministr financí by měl mít nárok na ochranku automaticky. 

„Podle mého názoru jsem mnohem ohroženější než premiér, ministr spravedlnosti nebo vnitra. Připravuji novelu zákona o hazardu, opatření proti daňovým únikům, spadá pode mě finanční i celní správa. Jaké kompetence má ministr spravedlnosti, když ani nemůže odvolat kontroverzní státní zástupce?“ tvrdí ministr Babiš.

Za dobu, co je ve funkci ministra, mu bylo několikrát vyhrožováno. Sám si už proto osm let platí vlastní ochranku, která také střeží jeho děti a družku Moniku. Rodina se k tomu rozhodla poté, co Moniku na jednom z parkovišť v Praze přepadl muž s pistolí. Babiš si také platí vlastní auto s řidičem.

Celebrity - další články

Doporučujeme