Bojí se vězení? Princ Andrew podle britského tisku utekl za královnou a vyhýbá se soudu

26. září 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ Andrew (Zdroj: ČTK)

Princ Andrew čelí obvinění z pokusu o znásilnění v tu dobu sedmnáctileté Virginia Roberts. Britská média jako Daily Mail, The Mirror a další teď tvrdí, že potomek britské královny za ní teď utekl, aby se vyhnul žalobě.

Přestože důkazy mluví jasně, princ Andrew stále tvrdí, že Virginii Roberts nezná. Nicméně na fotografii z roku 2001 jsou oba dva vyobrazeni a vedle nich je pak přítelkyně finančníka Jeffreyho Epsteina, který měl bohatým a mocným dodávat nezletilé dívky k sexu. Jedním z nich byl i princ Andrew, ten ale i přes existenci fotografie popřel v roce 2019 televizi BBC, že by dívku znal.

Žaloba tvrdí, že Andrew ženu několikrát zneužil. Stát se tak mělo třeba v domě Epsteinovy přítelkyně v Londýně, v jeho domě v New Yorku domě nebo na soukromém ostrově v Karibiku. „Ví přesně, co udělal, a doufám, že se k tomu pravdivě vyjádří,“ uvedla dívka.

Princ se teď podle britského tisku schovává na jednom ze zámku královny ve Skotsku. Jeho právníci už před pondělním jednáním naznačili, že se nezúčastní telefonické konference s právníky Roberts. Soudce ale nařídil, aby obě strany směřovaly k dohodě ohledně harmonogramu soudu.

Pokud právníci neodpoví, Roberts a její tým pravděpodobně nasadí přísnější kroky, aby Andrewa přivedli k soudu. A dokázali, že doba, kterou měl k podání odpovědi na stížnost, vypršela. Epstein spáchal v roce 2019 sebevraždu ve vězení, krátce poté, co byl zatčen kvůli podezření ze sexuálních zločinů. Zatčena byla i jeho přítelkyně, která ale vinu odmítá. Tu soud čeká v listopadu.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme