Britský zpěvák Ed Sheeran slaví 30. narozeniny

17. února 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova·ČTK

Ed Sheeran slaví 30. narozeniny (Foto: Shutterstock.com)

Anglický zpěvák a textař Ed Sheeran slaví jubilejní 30. narozeniny. Je považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné popové hudební scény. Hudebník má čtyři trofeje Grammy, čtyřikrát získal Brit Awards a má i řadu dalších prestižních cen. Na konci roku 2017 obdržel Sheeran Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity. Jeho koncerty patří v současné době k nejnavštěvovanějším na světě.

Sheeran patří již několik let k umělcům s nejvyššími příjmy. Jenom turné Divide Tour v roce 2019 vyneslo přes 775 milionů dolarů (zhruba 16,5 miliardy korun) a bylo potvrzeno jako turné s nejvyššími tržbami všech dob. Jeho hudební videa patří k nejsledovanějším na platformě YouTube. Klip natočený k písni Shape of You má přes 5,1 miliardy přehrání, Perfect 2,7 miliardy shlédnutí.

View this post on Instagram

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

V červenci 2019 Sheeran v rámci svého evropského turné Divide přijel i do Prahy. Jeho koncert na letišti v Letňanech navštívilo téměř 80.000 lidí. Lístky na vystoupení byly vyprodány během několika hodin, pořadatelé proto přidali druhý koncert na následující den. Celkem jeho koncerty navštívilo na 150.000 diváků a vystoupení se zařadilo mezi nejnavštěvovanější koncerty v Česku.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme