Český slavík: Lidé můžou dál hlasovat pro zesnulé umělce!

13. listopadu 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Pořadatelé Českého Slavíka budou dál započítávat také hlasy pro zesnulé zpěváky a zpěvačky! Rozhodli o tom poté, co se objevily kritiky, že je letos Iveta Bartošová podle předběžných výsledků v první desítce ženské kategorie.

Vyjádření pořádající agentury Musica Bohemica pro rádio Frekvence 1:

“Minulý týden jsme zveřejnili průběžné výsledky hlasování ve Slavíkovi, první desítky v hlavních kategoriích, ovšem podle abecedy. V kategorii zpěvaček se v první desítce objevila také Iveta Bartošová. To vyvolalo diskuzi, zda se zpěvák nebo zpěvačka, kteří už nejsou mezi námi, mají ve Slavíkovi umístit.

Musíme říci, že už v minulosti jsme o tom hodně přemýšleli. Nakonec jsme došli k tomuto závěru: Slavík je anketa oblíbenosti, popularity. Tím, že někdo zemře, nepřestávají se hrát jeho písničky v rádiích, nepřestanou se vysílat jeho klipy, nepřestanou se vydávat jeho CD. Lidé mají tyto interprety stále rádi. Jejich umění je stále oslovuje, stále k nim promlouvá. A jejich posluchači jim to oplácejí tím, že jim pošlou hlasy do ankety.

Nebylo by tedy správné hlasy pro tyto interprety automaticky vyřazovat. Ať sami hlasující rozhodnou, jestli je stále oslovuje interpret, který už není mezi námi, nebo si jejich srdce získala některá z nových tváří. V žebříčku Slavíka není jen Iveta Bartošová, ale třeba také Petr Muk, Waldemar Matuška, Michal Tučný, Zuzana Navarová, Jiří Schelinger, Pavel Bobek a další.”

Do letošního Českého slavíka můžete hlasovat až do neděle 23. listopadu!

Výsledky se dozvíme v sobotu 29. listopadu. Přímý televizní přenos bude v ten moderovat Libor Bouček z rádia Frekvence 1.

Celebrity - další články

Doporučujeme