CHTĚLI GROSSE OTRÁVIT? Expremiérovi našli ve vlasech těžké kovy!

16. dubna 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Bývalý premiér Stanislav Gross, který v noci na dnešek zemřel, se zabýval podezřením, jestli ho někdo nechtěl otrávit! Podstoupil analýzu vlasů, která odhalila neobvykle vysoký obsah těžkých kovů. To by mohlo teoreticky ukazovat i na otravu organismu.

O celé záležitosti napsal server Neovlivní.cz, který získal informaci od dvou lidí, s nimiž se bývalý ministerský předseda s výsledky analýzy vlasů svěřil.

Na první pohled je úmyslná otrava divokou teorií. Jisté ale je, že se jí Stanislav Gross podle svých přátel seriózně zabýval, dokud měl sílu. Poté, co mu lékaři diagnostikovali onemocnění mozku a míchy, které vede k postupné degeneraci a zániku nervových buněk ovládajících pohyb svalů, začal pátrat po příčině nemoci.

Lékaři totiž nevěděli, proč se u bývalého premiéra nemoc projevila. Mohlo jít o takzvanou amyotrofickou laterální sklerózu, ale jisté to není. A jak navíc obecně říká primář neurologického oddělení Nemocnice Chomutov Jiří Neumann: “Příčiny amyotrofické laterální sklerózy jsou neznámé.”

Otrava těžkými kovy se navíc projevuje v organismu velmi pomalu. Třeba i roky. A tak Gross pracoval s hypotézou, jestli se ho nepokusil někdo otrávit v době, kdy byl premiérem. Tehdy válčil třeba s lidmi kolem kmotra podsvětí Františka Mrázka.

Celebrity - další články

Doporučujeme