Dalibor Janda promluvil o operaci srdce: Byl to nepopsatelný zážitek

24. března 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Zpěvák Dalibor Janda. (Foto: Frekvence 1)

Zpěvák Dalibor Janda nedávno oslavil krásné 68. narozeniny. U té příležitoti se podělil s médii o svoji zkušenost, kdy prodělal infarkt. Díky včasnému zásahu lékařů a operaci, tak může fanoušků stále dělat hudbou radost. Informoval o tom deník Aha.

Infarkt zpěvák prodělal v polovině ledna letošního roku. Předtím nikdy problémy se srdcem neměl, a tak srdeční příhoda byla pro něj nečekaná. Lékaři nechtěli nic zanedbat, okamžitě mi museli zprůchodnit tepnu. Po krátké době, zhruba po dvaceti minutách, jsem zákrok sledoval na obrazovce při vědomí. Byl to zážitek který se nedá popsat, a všem lékařům patří můj velký dík, popisuje zpěvák pro deník Aha.

Až po několika dnech mu začalo docházet, že mu šlo o život. Začala působit psychika a já si uvědomoval, že jsem to taky nemusel přežít,dodal Janda. Srdce má naštěstí podle lékařů v pořádku. Infarkt mu způsobil vysoký cholesterol, který mu tepnu ucpal. Proto musí podle deníku Aha do budoucna dbát na zdravější jídelníček a fyzickou zátěž. Znamená to více pohybu a odbourávání živočišných tuků a ostrých jídel, popisuje. Také dodal, že se bude muset částečně rozloučit s oblíbenými smetanovými omáčkami.

Také více dbá na pohyb.Z té fyzické aktivity je to například chůze po schodech nahoru a dolů a pravidelná jízda na rotopedu. Také jsem si obstaral činky na posilování rukou, řekl Dalibor pro server. Díky nového režimu už zpěvák zhubnul šest kilo a dokonce mu nevadí, že nesmí moc solit a sladit.

Moc se ale těší až se celá situace uklidní a bude moci s fanoušky oslavit své 40ti leté působení na české scéně. Hlavní koncert, který se měl konat v pražské Lucerně 21. března 2021 se přesunul na prosinec. Snad to konečně vyjde,dodal Janda pro Aha.

Celebrity - další články

Doporučujeme