Dámský klub dnes radí: Jak se správně hádat!

12. listopadu 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Hádky jsou přirozenou součástí každého vztahu. Existují různé způsoby jak ventilovat problémy. Podstatné ale je přistoupit k jejich řešení - dokud jsou aktuální. Na Frekvenci 1 vám poradíme, jak se správně hádat.

Itálie se vším všudy

Když je u vás doma dusno, létají talíře? Pro některé páry je to ta nejlepší forma jak rychle a efektivně upustit ventil. Pokud máte náturu na hádky jako vystřižené z italského filmu, praktikujte je jen tehdy, když v blízkosti nejsou vaše děti. Ty rády kopírují své rodiče a v tomto případě jistě nestojíte o to, abyste jim šli příkladem. A hlavně: křik působí na psychiku dětí negativně.

Ticho jako v hrobě

Je to tak deprimující! Ve vás to vře, ale váš drahý jen sedí a mlčí. Na druhou stranu máte doma klid. Když už je tu problém, nejdřív oba vychladnete a až potom si promluvíte. Promluvu ale neodkádejte příliš dlouho. Odborníci se shodují, že konflikty je dobré řešit ještě za čerstva. Předejdete tomu, že se budete muset popasovat s dalšími následky daného problému.

Pravidla pro správnou hádku:

  1. Při hádkách řeště pouze přítomnost. Vytahovat to, co bylo je zbytečné. Na minulosti stejně nic nezměníte.
  2. Hádejte se bez afektu a s rozvahou. Když jste hodně výbušní, dejte si nejdřív chvíli na vychladnutí.
  3. Zapomeňte na vulgarismy. Zbytečně vás staví do pozice slabšího.
  4. Hádejte se v soukromí! Děti ani kolemjdoucí na ulici nemají s vaším problémem nic společného.
  5. Umějte přiznat chybu a stejně tak se nebojte říci: „odpusť mi, prosím”.

 

A jak se hádají moderátorky Dámského klubu?

Aneta: „Když bouchnu, tak pak ze mně šlehaj plameny. Jsem rozhodně cholerik a hádky často řeším neřešitelným křikem. Ale pozor, čím víc stárnu, tím víc se dokážu ovládat. Takže teď už křičím a vytáčí mě, když naproti mě stojí blbec, demagog, lhář a vykrucovač. Jakmile totiž nemám důstojného protivníka a říká mi někdo do očí nesmysly, tak mě to vytáčí do vrtule.”

Jsme zvědaví na vaše názory a zkušenosti. Věnovat se jim budeme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Celebrity - další články

Doporučujeme