Dámský klub řeší: Po jak dlouhém chození se vzít?

5. listopadu 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Máte za sebou rok vztahu a chystáte veselku? Nebo už spolu chodíte pět let a svatba v nedohlednu? Kdy je vlastně ten správný čas na to, abyste povýšili vztah na manželství? My vám poradíme.

Víte koho si berete?

Rychlé vzplanutí může stejně rychle uhasnout. Pokud svého vyvoleného znáte teprve krátce, nikam se nežeňte. Pánové, u vás to platí doslova. Dejte si čas na důkladnější poznání charakteru toho druhého. Zkuste spolu intenzivně strávit delší dobu, a vyzkoušejte si společný život pod jednou střechou. Ač to zní zvláštně, prospěje vám, když spolu překonáte nějaké složitější období. Když se jednomu příliš nedaří, v tu chvíli je tu ten druhý, aby vás podržel. Klape vám to i přesto? Shodnete se na vyhlídkách do budoucna? Pak to vypadá velmi nadějně. Psychologové ale doporučují mít před sňatkem minimálně roční vztah.

Příliš dlouho otálíte? Proč?

Pokud jste se svou drahou polovičkou dokonale sehraní, máte se rádi a ještě k tomu se shodnete na životních hodnotách a společných plánech, pak do toho můžete směle praštit. Seberte odvahu a nějaké ty úspory a začněte chystat veselku. Pokud vás doposud svazoval strach, pak vězte, že je to zcela zbytečné. Dlouhé otálení může váš vztah spíš narušit, zatímco svatba je dalším krokem na vaší společné cestě. Jestli čekáte pět let jen kvůli tomu, že se bojíte, že se váš partner změní, pak je to zbytečné. Změnit se totiž může třeba až po dvaceti letech společného soužití. To byste se svatebních zvonů také nemuseli dočkat vůbec.

A jak moc spěchají pod čepec moderátorky Dámského klubu? 

Aneta: Přece si nebudu brát někoho, koho neznám.Co kdybych ho chtěla po roce reklamovat? Ne, ne, ne, nejdřív si s ním hezky budu randit, pak zkusíme žití, potom nějakou tu kytku a psa. A po takovémhle testu se uvidí, jestli si ho vezmu.

Markéta: Když se po roce ve vztahu nic nezmění, říká se, že má smysl ho zabalit. Jinými slovy, když je to ten pravý, nemá smysl se svatbou čekat léta a když není, tak není.

Jsme zvědaví na vaše názory. Budeme se jim věnovat už dnes mezi 16:00 a 17:00 na Frekvenci 1.

Celebrity - další články

Doporučujeme