Dámský klub řeší: Vždy jeden miluje méně!

4. listopadu 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Milujete ho. On miluje vás. I přesto mezi vaše city nelze dát pomyslné rovnítko. Vždy jeden z partnerů cítí o trochu víc než ten druhý. Vztah má ale různé fáze a v nich se misky vah mohou zhoupnout zase na druhou stranu. Kdy se to stává nejčastěji? My to víme!

Citová rovnost neexistuje

Odborníci jsou zajedno v tom, že citovovou vyrovnanost nemůžeme ve vztahu očekávat. Každý člověk je jiný a jinak vyjadřuje a prožívá emoce. Proto se i láska každého v páru liší. Podle psychoterapeutky Lucie Horníkové má každý člověk zcela odlišnou osobnost. Proto každý miluje s jinou intenzitou. Podle ní je to ale správné. Láska je jako živý organismus. Jednou sílí, jindy zase slábne, zkrátka žije stejně jako vy.

Jednou já, příště on

Počítejte s tím, že pokud budete mít dlouhodobý vztah, budou se měnit city vaše i vaší drahé polovičky. Na změnu intenzity vaší lásky má vliv i délka vztahu a váš věk. Odborníci se shodují, že je to zcela normální. V jednom období cítíte k partnerovi enormní lásku, zatímco on se jeví citově chladnějším. Později se role zase převrátí a takhle to probíhá po celou dobu vztahu.

Největší výkyvy v citech přicházejí v období významných životních událostí. První společné bydlení, narození dítěte, ale také zdravotní nebo pracovní problémy, to vše s vašimi city pořádně zamává.

Ať už se teď nacházíte v jakémkoli období, mějte napaměti, že láskoměr neexistuje. I proto je zbytečné pitvat se v tom, zda právě milujete víc vy nebo on. Jste jako jin a jang, a to je zcela v pořádku.

A co si myslí moderátorky Dámského klubu? Má to ten, kdo miluje méně, ve vztahu jednodušší?

Marketa: „Ano, absolutně souhlasím. Čím větší zamilovanost, tím větší potenciální trable, hlubší řešení pitomostí, větší čas strávený vymýšlením nesmyslných teorií. Ten, kdo miluje méně, řeší věci lehčí rukou :-).”

Aneta: „I když má Markét v podstatě pravdu, tak zůstává otázkou, kdo to má jednodušší… Ten, kdo miluje má růžové brýle, takže prakticky na partnerovi nevidí nic negativního, nevnímá nic špatného, všechno omlouvá a v tom případě mu přeci také musí být skvěle. Protože když miluješ, tak není co řešit :-).”

Jsme zvědaví na vaše názory. Budeme se jim věnovat už dnes mezi 16:00 a 17:00 na Frekvenci 1.

Celebrity - další články

Doporučujeme