Dana Morávková slaví 50. narozeniny! Oblíbenou seriálovou mrchu diváci milují

29. července 2021·Celebrity·Barbora Turková

Herci při natáčení seriálu Ordinace. (Foto: se svolením Dana Morávková)

Na svůj věk Dana Morávková rozhodně nevypadá a rozhodně se z něj zatím ani nehroutí. „Neřeším to, i když otázky na tohle téma moc nemusím. Když se mě na to ptá někdo mladší, říkám si, že jim taky padesát bude. Neberu narozeniny jako zlomový okamžik. Tím bylo určitě narození syna nebo svatba,“ řekla pro Super.cz.

Narodila se 29. července 1971 v Písku, maminka byla inženýrkou ekonomie, tatínek, který zemřel, když bylo Daně patnáct, byl matematik. Dana byla odmalička hodně pohybově nadaná, věnovala se baletu, gymnastice a je dvojnásobnou mistryní republiky v tancích na ledě. Vystudovala nejen DAMU, ale i choreografii na HAMU. Od roku 2001 účinkuje v Divadle bez zábradlí v Praze.

View this post on Instagram

A post shared by Dana Morávková (@danamoravkovaofficial)

Od roku 1997 se začala podílet s jinými choreografy na některých pohybových projektech. Do povědomí se dostala v roce 1994, kdy začala moderovat Snídani s Novou na televizi Nova. Pak přestoupila na TV Prima, kde moderovala Prima jízdu. Ve filmu naplno prorazila až díky roli závistivé princezny Dory ve filmu Z pekla štěstí od Zdeňka Trošky. Záporná role závistivé princezny se s ní táhla dlouhé roky a mnoho diváků si myslelo, že je taková i v soukromí. To ale určitě neplatí, herečka je velkou optimistkou a má stále úsměv na rtech.

Diváci si jí pamatují i jako další mrchu. V seriálu Rodinná pouta, který se později přejmenoval na Velmi křehké vztahy si zahrála Andreu Rubešovou. Ten se letos vrátil na obrazovky televize Prima, na nový kanál Prima Star, který má nabídnout to nejlepší z archivu této televize. „Pro mě to byla krásná příležitost. Myslím, že jsem tu potvoru Andreu hrála s velkou chutí,“ řekla herečka.

View this post on Instagram

A post shared by Dana Morávková (@danamoravkovaofficial)

V nekonečném seriálu Ordinace v růžové zahradě hraje Zdenu Suchou. Ten měl letos skončit, což těžce nesli diváci i herci. Nakonec se televize Nova rozhodla, že bude pokračovat. “Těším se moc, se Zdenou žiji už 11 let, to je pěkná životní etapa,” přiznala. 

Od roku 1996 je vdaná za hudebníka Petra Maláska, který je její velkou oporou. Seznámili se v divadle Na zábradlí, když zkoušeli muzikál Cabaret. Dalším mužem jejího života je syn Petra, který ale studuje v zahraničí. Herečka je pověstná tím, že je vždycky dokonale upravená a ráda se nechává hýčkat. Málokdo by jí hádal padesátku. Vypadá báječně a do kapsy s klidem strčí i mladší kolegyně.

Celebrity - další články

Doporučujeme