Dobrá zpráva! Karlu Gottovi se po boji s rakovinou pomalu vrací hlas

10. března 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Bude Karel Gott, který vyhrává boj nad rakovinou, ještě někdy zpívat? Šance existuje! Myslí si to hlasová lektorka Jana Postlerová.

„Hlas pana Gotta se začíná čistit! Jako když se usazuje kal a ta hlasová špička se dostává do popředí. Je ale ještě slyšet veliká námaha, aby všechny ty samohlásky a souhlásky byly srozumitelné,“ řekla deníku Aha! Jana Postlerová.

„Jak jsem pozorovala, tak pan Gott dýchá nosem, což by neměl! Měl by se nadechovat do bránice ústy, aby vše protáhl hlasivkami a tolik ho to nenamáhalo,“ dodala Postlerová.

Podle lékařů je únava v hlase onkologických pacientů logická. Může za ni náročná léčba. „Přímý vliv chemoterapie na hlasivky dokázán nebyl, ale při chemoterapii může dojít třeba k infekci, která postihne hrtan nebo horní cesty dýchací, a pak se to může projevit na hlase. Je to spíš takový druhotný příznak,“ uznávaný profesor v oblasti onkologie Pavel Klener.

Gott má za sebou šest chemoterapií a podle lékařů se nádor na mízních uzlinách zmenšil na minimum. Finální výsledky onkologické léčby dostane Gott příští týden.

Audiopozdrav Karla Gotta! Děkuje v něm doktorům, staniční sestře i fanouškům

Nové prohlášení Karla Gotta: Přečtěte si, co napsal o své nemoci!

Karel Gott: Nádor v mém těle téměř zcela zmizel!

Celebrity - další články

Doporučujeme