Dokument ČT: Drogu LSD zkusili za “totáče” i Miloše Zeman nebo Karel Gott!

7. října 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Česká televize odvysílala dlouho očekávaný dokument LSD made in ČSSR! Ten sleduje historii výzkumu halucinogenní látky v socialistické zemi. Málokdo možná ví, že LSD u nás zkusili např. mladý Miloš Zeman nebo dokonce zpěvák Karel Gott.

„Ztratil jsem ženu, která se mnou ten pokus dělala, ztratil jsem kliniku, Prahu, Zeměkouli a měl jsem pocit, že jsem přestal existovat jako separátní individuum a ztotožnil jsem se nějakým způsobem s celým vesmírem,“ vyprávěl dnes čtyřiaosmdesátiletý psychiatr Stanislav Grof, který byl mezi prvními, kdo drogu v Československu vyzkoušeli.

O svých zkušenostech s LSD promluvil také mim Boris Hybner nebo herec Petr Oliva. Socioložka Jiřina Šiklová připomíněla, že z psychiatrických léčeben se látka rozšířila i na české chaty a chalupy. Na chatě filozofa Jiřího Hermacha podle ní jednu dávku dostal i mladý Miloš Zeman.

Už na začátku 90. let o tom, že zkusil LSD, promluvil zpěvák Karel Gott. „Byl jsem vůbec jeden z prvních pionýrů v Československu, který okusil LSD přímo za odborné asistence profesora Grófa,“ přiznal Slavík.

Celebrity - další články

Doporučujeme