Dokument Karel si získal srdce nejednoho diváka. Proč v dokumentu nakonec nemluvil Felix Slováček?

17. ledna 2022·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Karel Gott s manželkou a režisérkou. (Foto: se souhlasem Karel Gott Agency)

Film Karel v televizní premiéře nejen u fanoušků zabodoval. V sobotu večer ho sledovalo bezmála 1,6 milionů diváků. V době vysílání také vdova Ivana Gottová sdílela na instagramu archivní fotografii, která zobrazuje chvíli, kdy Gott viděl film poprvé. V dokumentu se bohužel nedostalo na vzpomínky muzikanta Felixe Slováčka, který s Mistrem dlouhá léta vystupoval. O svém dobrém příteli se alespoň rozpovídal pro deník Blesk.

Diváci byli ze snímku nadšení. “Moc pěkný dokument, v dnešní době se každému nepoštěstí prožít poslední dny života v kruhu milované rodiny, byl to úžasný člověk,” napsala na facebook Marie. “Moc ráda jsem ho viděla. A ti, kterým to je málo nebo to očekávali víc do hloubky, tak bych ráda věděla, co myslí. V jeho věku, s jeho zdravotní a tím i životní prognózou… Sorry, ale můžeme být rádi, že vůbec toto umožnili. Bylo to jeho soukromí, jeho rodina, ne každý den mu bylo dobře a přesto zůstal lidský a profesionální,” dodala Jana a přidávají se další.

Kvůli stopáži není ve filmu vzpomínka Felixe Slováčka

V celém snímku se objevuje řada Karlových přátel, kteří vzpomínají na spolupráci. Jedním z nich je i saxofonista Felix Slováček. Ten se ale do dokumentu nevešel kvůli stopáži. To muzikantovi nevadí. “S Karlem jsem hrál od roku 68 a v dokumentu je spousta záběrů se mnou. Jsem s tím velmi spokojený,” uvedl pro Blesk a dodal, že za celou partu všechno podstatné řekl ve filmu Ladislav Štaidl. “Sám bych to ani líp nedokázal.”

View this post on Instagram

A post shared by Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Manželka Ivana Gottová sdílela na instagramu během televizní premiéry novou fotografii, na které společně s manželem a režisérkou Olgou Špátovou sledují dokument poprvé. “Jako bychom s Olgou a Karlem film sledovali s vámi. Čtu všechny krásné komentáře k filmu i knize a moc vám za ně děkuji. Dělají mně i celému týmu opravdu velikou radost,” napsala vdova. Ze snímku je zřejmé, že si společné sledování Mistr s manželkou užíval.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme