Ed Sheeran stanul u soudu kvůli porušení autorských práv. Bude se muset dělit o zisk?

27. dubna 2023·Celebrity·Redakce

Ed Sheeran. (Foto: Profimedia)

Ed Sheeran dorazil v úterý k soudu. Začalo totiž soudní řízení ohledně autorských práv s Marvinem Gayem. Zpěvák čelí žalobě za to, že písní Thinking Out Loud z roku 2014 porušuje autorská práva, protože je song podobný hitu Let's Gei It On. Informoval o tom server Mirror.

Eda Sheerana byl nařčen z toho, že ukradl část písně Let’s Get It On z roku 1973 od Marvin Gaye a použil ji do populárního a tolik oblíbeného songu z roku 2014 Thinking Out Loud. Aby podle jeho slov docílil spravedlnosti, rozhodl se se zpěvákem rozpoutat soudní bitvu.

Když zpěvák dorazil k soudu v New Yorku, tak šlo na něm vidět, že je nervózní a že mu to vůbec není příjemné. A není divu, pokud žalující sraně dá soud za pravdu, tak podle jejich požadavků by se s ní měl Sheeran podělit o jeho zisky ze zmíněné skladby.

Soud by měl trvat dva týdny. Podle mnohých odborníků mají písně společnou jednu věc, a to akordický postup, který vlastnit nikdo nemůže. Jedná se o pořadí akordů, které je pevně zakořeněné v pravidlech harmonie. Uvidíme tedy, komu dá odborná porota nakonec za pravdu.

Celebrity - další články

Doporučujeme