Miliardář Elon Musk převzal Twitter! Proč si přinesl umyvadlo?

29. října 2022·Celebrity·Redakce

Elon Musk (Zdroj: Profimedia)

Je to definitivní. Miliardář Elon Musk převzal kontrolu nad internetovou společností Twitter a propustil její vedoucí pracovníky. Informovaly o tom světové agentury a list The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované zdroje.

„Pták je osvobozen,” napsal na svém twitterovém účtu Musk s odkazem na logo sociální sítě. Není to tak dávno, co zveřejnil svůj příchod do společnosti, kdy s sebou přinesl umyvadlo. Proč to těžko říct. Nejbohatší muž světa podle nejmenovaných zdrojů dokončil akvizici sociální sítě a okamžitě propustil třeba výkonného ředitele Paraga Agrawala.

On a dosavadní finanční šéf Twitteru Ned Segal byli v době uzavření dohody v ústředí společnosti v San Francisku a následně byli vyvedeni ven. Kromě nich Musk ještě propustil další členy ve vedení společnosti. Zásadní personální změny přišly sice rychle, ale byly očekávané a bylo skoro jisté, že to budou první změny, které nový majitel udělá. Musk koupil Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč) dohodl letos v dubnu. V červenci ale oznámil ukončení dohody. Firma mu prý neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtu na své stejnojmenné sociální síti.

Twitter následně miliardáře zažaloval a začátkem října Musk navrhl, že firmu převezme za původně dohodnutou cenu. Soud mu nařídil, aby se do pátku s firmou dohodl, zda ji převezme nebo ne. Musk tento týden podle agentury Bloomberg uvedl, že do dneška převzetí Twitteru dokončí. Kritici se bojí, že se změnou povede k méně moderovanému obsahu, což podpoří nenávistné projevy na platformě.

Musk se tento týden v otevřeném dopise obrátil na zákazníky Twitteru a vysvětloval jim, proč firmu koupil. Vyvracel obavy o její budoucnosti pod jeho vedením. Twitter by se podle něj neměl stát místem hrůzy, kde lze cokoliv říct bez následků. Platforma má být vřelá a příjemná pro každého.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme