Fanoušci Mrazíka pláčou. Zemřela představitelka Marfuši Inna Čuriková (†79)

15. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Inna Čurikova (Zdroj: Profimedia)

Pohádka Mrazík se ustálila na českých obrazovkách a většina televizních diváků si bez ní nedovede představit vánoční svátky. Nyní se fanoušci musí rozloučit s jednou z hvězd ruské klasiky. V sobotu zemřela představitelka Marfuši Inna Čurikovová (†79). Informovala o tom agentura TASS.

S oznámením o úmrtí ruské herečky Inny Čurikové přišla ředitel moskevského divadla Lenkom Marka Varšavera. Herečce bylo 79 let. „Inna Michailovna Čurikovová zemřela, stalo se to před půl hodinou v nemocnici,“ cituje ředitele agentura TASS.

V České republice se herečka do paměti diváků nejvíce zapsala svou rolí Marfuši v pohádce Mrazík. Byla držitelkou státního vyznamenání Ruska a rolí zlé Marfuši to rozhodně neskončilo. Patřila mezi nejoblíbenější ruské herečky. Objevila se třeba jako Johanka z Arku ve snímku Začátek, který režíroval její manžel Gleb Panfilov. Společně pracovali na filmech jako Vassa či Matka.

Čuriková byla členkou ruské Akademie filmového umění Nika. Během Putinovy vlády se herečka pravidelně obracela na obranu těch, které pronásledoval režim. V posledních letech se jí nevyhýbala zranění, podle ruských médií měla zlomené obě ruce.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme