Film Betlémské světlo má za sebou slavnostní premiéru. Takový úkol měl během natáčení Zdeněk Svěrák

9. března 2022·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Jan Svěrák a Zdeněk Svěrák. (Foto: Profimedia)

Nový snímek z dílny Jana Svěráka, Betlémské světlo, si v pondělí odbyl svou premiéru. Nechyběli na ní hvězdní hosté. Před kameru se opět postavil i herec Zdeněk Svěrák. Jak se mu točilo pod taktovkou syna? To prozradil deníku Blesk.

Herec Zdeněk Svěrák točil po dlouhé pauze. Naposledy se objevil ve snímku Po strništi bos. “Když po pěti letech začnete zase filmovat, tak pořádně nevíte, kde je kamera a trochu se jí i bojíte. Musel jsem si zvyknout, že nehraju divadlo a nemusí mě být slyšet až na balkóně,” uvedl pro Blesk herec.

Natáčení podle něj nebylo úplně jednoduché, přesto se synem, Janem Svěrákem, se mu spolupracuje velmi dobře. Právě Honza měl pro svého tatínka jeden nelehký úkol, hrát člověka staršího, než je on sám.“Měl jsem úkol nedělat mladýho. Když jsem viděl první denní práce, tak jsme zjistil, že chodím přihrble. Pořád. Říkal jsem mu že s tím budu muset něco dělat, protože vypadám jako stařík. A on odpověděl, že to naopak budeme takhle držet,” popsal Svěrák.

Dokonce tatínkovi syn radil. “Dával mi jednu základní radu. Před každým záběrem mi pošeptal do ucha – hlavně nehraj! Tak jsem nehrál, jenom jsem tam byl,” dodal.

Podle herce je hlavní postava, spisovatel Šejnoha, o něco více komičtější a přehnanější, než je on ve skutečnosti. “V příběhu je hodně autobiografického, ale ne všechno, říká Zdeněk Svěrák. Ve filmu si po jeho boku manželku opět zahrála Daniela Kolářová. Společně pár hráli už například ve filmu Vratné lahve.

Na premiéře v pražském kině Lucerna se to hvězdami jen hemžilo. Nechyběli hlavní hrdinové jako herečky Tereza Ramba, Jitka Čvančarová nebo třeba herec Vojta Kotek. Všichni se těšili také na Ondřeje Vetchého, který na premiéry chodí jen zřídka, bohužel ani tentokrát nedorazil.

Foto: Profimedia

Celebrity - další články

Doporučujeme