Byli jsme na místě, kde se natáčela legendární Žena za pultem. Co místo obchodu stojí?

14. října 2016·Celebrity·Redakce

V televizi opět poběží slavný seriál Žena za pultem se zapálenou komunistkou Jiřinou Švorcovou v hlavní roli. Frekvence 1 se vydala do míst, kde stála seriálová samoobsluha. Jenže...

Místo ní jsme našli park. Samoobsluha se nacházela na pražském Smíchově, konkrétně na náměstí 14. října. Budova, kde byla kdysi normální funkční samoobsluha, tam už ale nestojí. Místo ní najdete kašnu a okolo zeleň.

„Seriálová prodejna byla postavena jako provizorium, když byla v rekonstrukci stará smíchovská tržnice. Tato shoda okolností byla pro filmaře velice výhodná, protože jsme dostali zařízenou prodejnu, neboť v době natáčení už byla stará tržnice znovu otevřená,” vzpomínala před lety Jiřina Švorcová.

„Pulty naší samoobsluhy nebyly prázdné a jen se do nich doplnilo chybějící zboží. A je možné, že se tam občas objevilo i tenkrát nedostatkové zboží. Chlebíčky do mého lahůdkového krámu nás zásoboval pan Skalický, vedoucí Lahůdkářství U Anděla, což bylo vyhlášené lahůdkářství, které tam dnes už bohužel není,“ doplnila herečka.

Plné regály, ale herci hladověli

Na nic z vystavených potravin ale nikdo z herců a štábu nesměl sáhnout. „Když se po ránu na místo natáčení navezly rekvizity včetně atraktivního zboží, které se sváželo z několika provozoven, nikdo na něj nesměl ani šáhnout. To víte, že se nám kolikrát sbíhaly sliny, ale nesměli jsme si vůbec nic vzít,” vzpomínala Švorcová.

Hlavní představitelka Anny Hlubové v roce 2011 zemřela ve věku 83 let. Z paměti lidí mimo jiné díky Ženě za pultem ale nikdy nevymizí. Podle vzpomínek režiséra Jaroslava Dudka, scénář Jaroslav Dietl původně psal přímo na tělo Jiřině Bohdalové, prý se ale uvažovalo i o Janě Hlaváčové.

Seriál bude vysílat nová stanice JOJ family.

Tady prodávala Anna Holubová:

Tady se natáčelo, obchod zde ale už nestojí:

FOTO: YouTube / Česká televize / Frekvenc

Celebrity - další články

Doporučujeme