FOTO: Karel Gott vydá novou desku věnovanou svým 40 Slavíkům! Takhle bude vypadat

9. září 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Už zase naplno pracuje! Na konci září se na trhu objeví nové 2CD Karla Gotta. Fanoušci na něm najdou čtyřicet písní z let, kdy dostal Slavíka. A také dvě novinky: Perfektní den a země vstává.

Všechny písně jsou v originálních verzích, tedy s pečetí doby vzniku. Ukazují stylové i aranžérské proměny repertoáru, vždy připraveného podpořit jedinečný hlas a interpretaci Karla Gotta.

„Když jsem získal svého dvacátého Slavíka, měl jsem pocit, že bych měl uvolnit místo mladším. A také jsem to veřejně vyhlásil. A pak jsem chtěl skončit ještě jednou. Když mi bylo sedmdesát let. Ale jak jsem zjistil, že z téhle posluchačské, divácké a čtenářské ankety prostě vystoupit nelze. Nakonec jsem tomu rád. Ale hlasů, které mi moji příznivci posílají, si rok od roku vážím víc a víc. Léta mi totiž neubývají, protože čas zastavit nelze a být stále mlád je jenom zbožné přání či atraktivní písňový slogan. Kvalitní konkurence nespí, naopak roste, a být na některém z předních míst téhle ankety popularity je proto stále těžší. Kdyby mi někdo v době, kdy jsem získal svého tehdy jubilejního dvacátého Slavíka, řekl, že jich budu mít jednoho dne doma čtyři desítky, poklepal bych si na hlavu a myslel si o něm své. Jak vidíte, člověk se mýlí a dneska je to skutečnost. Nikdy za to nepřestanu být svým příznivcům dostatečně vděčný,” prohlásil Gott.

Příjemným překvapením této kolekce budou dvě novinky – písně Země vstává a Perfektní den, které pro Gotta poté, co porazil zákeřnou rakovinu mízních uzlin, napsal Michal David a textaři Lou Fanánek Hagen a Jaroslav Machek.

Poslechněte si novinku Perfektní den: 

Poslechněte si novinku Země vstává: 

VIDEO: Karel Gott zazpíval Haně Zagorové k narozeninám! To musíte vidět

Celebrity - další články

Doporučujeme