FOTO: Trabanti vyrazili na cestu do Austrálie! Podívejte se

9. února 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Davy lidí se v Praze na náplavce a také v Nové Vsi pod Pleší rozloučily se žlutými trabanty a jejich posádkami před cestou do Austrálie a Tichomoří. Skupina lidí kolem Dana Přibáně, nově včetně dvou vozíčkářů, na ni vyrazí na konci března.

Z jejich cesty vznikne opět celovečerní film a televizní seriál, navázat chtějí na úspěch svých předchozích snímků Trabantem napříč Afrikou a Trabantem až na konec světa.

“Austrálie nám zbyla. My cestujeme ekonomicky. Napřed byla Asie, ta byla nejlevnější, pak o něco dražší Afrika a Jižní Amerika byla dražší než Afrika, ale levnější než Austrálie,” vysvětlil vedoucí výpravy Dan Přibáň novinářům.

Trabanty, polský maluch a motorky vyrazí už 17. února v nákladním kontejneru na dvouměsíční plavbu do australského Perthu. “Máme kliku, že auta se budou nakládat tady v Praze a nemusíme jet do Hannoveru jako minule,” doplnil. Posádky za svými vozidly poletí až na konci března.

Po Austrálii a Tichomoří plánuje česko-slovensko-polská výprava najet přes 20.000 kilometrů, trvat by jim cesta měla asi čtyři měsíce. “Pojedeme napříč Austrálií, přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii, Thajsko, Laos a Kambodžu. Skončíme v Bangkoku,” uvedl Přibáň.

Novinkou oproti předchozím cestách je účast dvou vozíčkářů ve speciálně upraveném trabantu s ručním řízením. Podle Přibáně budou pro ostatní psychickou posilou. “Mezi vozíčkáři je mnohem míň fňukalů než mezi zdravými,” komentoval Přibáň.

Podívejte se na dokument o cestě trabantů Afrikou

 

Vedoucí  trabantové výpravy Dan Přibáň v Nové Vsi pod Pleší. 


Foto: Věra Procházková

 

Celebrity - další články

Doporučujeme