GALERIE: Xaverovi chodí od Saudka malované obálky! Podívejte se

2. února 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Moderátor rádia Frekvence 1 a spisovatel Luboš Xaver Veselý už roky dostává dopisy od svého přítele, fotografa Jana Saudka. A to v ručně malovaných obálkách. Doma už jich má celkem 61. Podívejte se na některé z nich!

„Všechno začalo po našem společném rozhovoru na rádiu Frekvence 1, kde byl Mistr v roce 2003 mým hostem v pořadu Křížový výslech. Pár dní po vysílání mi přišla první obálka a v ní dopis, ve kterém mi za rozhovor poděkoval, že se mu líbil,“ vzpomíná Xaver. „A dopisy s malovanými obálkami od té doby chodí průběžně. V reakci na naše setkání a různá vyprávění. Většinou v nich Jan Saudek glosuje naše debaty. Často také píše, že má z něčeho radost, nebo že ho něco trápí,“ svěřil se Xaver. Citovat z dopisů, vzhledem k tomu, že jde o soukromou korespondenci, ale nechce.

Nikdy to neprodám

 „Já jsem dostal několik nabídek, abych tu sbírku prodal. Naposledy mi napsal nějaký Janův fanoušek z Japonska, že by to strašně chtěl a neustále mi píše nějaký Kanaďan, že by to koupil. Nabízel mi za to 800 tisíc českých korun,“ prozradil moderátor. „Já jsem si říkal, že když je všude na těch obálkách mé jméno, že je to pro ostatní bezcenné, že se to nedá prodat! Ale spletl jsem se, zájemci se objevili. Určitě to neprodám, nikdy a nikomu! Je to jedna z věcí, bez které si neumím představit život. Jsem s tím pořád, je to součást mého života, jedna z nejcennějších věcí, co mám. Ale nejcennější pro mě…“ dodal Veselý.

Čtěte také: FOTO: Moderátor Luboš Xaver Veselý zhubnul 41,5 kilo! Podívejte se

Celebrity - další články

Doporučujeme