Herci Čtvrtníček a Potměšil jsou volní! Soud je osvobodil

14. ledna 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Soud zprostil obžaloby herce Petra Čtvrtníčka a Jana Potměšila v kauze natáčení charitativního klipu! V něm zastavovali v policejních uniformách řidiče. Když jednoho z nich kontrolovali pro údajné překročení rychlosti a pak mu řekli, že jde o natáčení skrytou kamerou, postihl muže infarkt.

Původně dostali Čtvrtníček a Potměšil podmíněné osmiměsíční tresty. Teď jsou volní! Rozsudek je pravomocný. Možné je podat pouze mimořádný opravný prostředek, a to dovolání k Nejvyššímu soudu.

Klip se točil v roce 2012 v Praze. Herci měli uniformy i auto v barvách policie. Oba herci podle obžaloby nepostupovali v souladu se schváleným scénářem a pod záminkou přestupku nejméně ve dvou případech zastavili řidiče. Muže, jehož postihl infarkt, pomohl zachránit kameraman štábu. Následně dotyčný skončil v nemocnici.

Herci litovali toho, co se stalo. Tvrdili ale, že postupovali v souladu se scénářem a netušili, že někdo nepozná, že jde o recesi. Podle nich šlo rozpoznat, že policejní uniformy byly pouze rekvizity a neodpovídaly skutečným policejním oděvům. Hájili se také tím, že měli k dispozici všechna potřebná povolení.

Reprofoto z osudného natáčení! Čtvrtníček je vlevo, řidič uprostřed, Potměšil vpravo. 

Celebrity - další články

Doporučujeme