Hřebejk u Pokondrů: Zeman je věrolomný prezident a myslím, že je to zlo!

5. listopadu 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Čtvrtečním hostem u Pokondrů bude režisér Jan Hřebejk. Mimo jiné promluví o prezidentu Miloši Zemanovi. A vyjádří se o něm velmi kriticky! Po rozkliknutí článku se dozvíte více.

Patříš mezi umělce, kteří se veřejně vyjadřují k veřejnému životu i k politice. Vzal bys zpátky některé své výroky, které jsi hodil do placu?

Jan: Tak určitě bych vzal zpátky výrok, že Miloše Zemana na hrad vlečou rudá a hnědá prasata. Vzal bych ho zpátky ne proto, že je vulgární, ale proto, že je nepřesný. Mě nějakým způsobem uráželo to, že v té prezidentské kampani došlo na věci jako takové ty polofašistické seznamy Adama B. Bartoše, inzerát v Blesku…
Na jednu stranu mi to přišlo komoušské a z druhé strany fašounské. Pak lidé, kteří mě znají a mají mě rádi si pak nebyli jistí, jestli tím myslím třeba voliče. Voliče já nemyslím. Já nikomu nevyčítám, že volil Miloše Zemana. Do voličů bych si netroufl jet. Ale myslel jsem tím prostředky použité a hodící se. To jsem tím myslel, ale řekl jsem to blbě. Byl jsem opilý a urazil jsem Schwarzenberga a další lidi, ale takhle jsem to nemyslel. Myslím si, že Zeman je věrolomný prezident a myslím, že je to zlo.

Celý rozhovor s Janem Hřebejkem uslyšíte ve čtvrtek mezi 9. a 10. hodinou na Frekvenci 1.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme