Hvězdu Popelky Trávníčka sledovala několik let StB! Herec o tom nevěděl

23. prosince 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Do evropských televizí o Vánocích opět vtrhne kultovní pohádka režiséra Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku! V Německu ji na Štědrý den odvysílá hned několik televizí. Nejčtenější deník u našich sousedů Bild v té souvislosti zjistil, že komunistická tajná policie několik let sledovala jednu z hlavních hvězd Popelky, prince Pavla Trávníčka.

Archiv bezpečnostních služeb na žádost Bildu zveřejnil dokumenty StB o Pavlu Trávníčkovi. V nich se píše, že na začátku roku 1977 nahlásila jeho mladá známá, že chce utéct z komunistické země na západ. Stalo se tak po jejich společné večeři 23. února 1977. „Během večera na něm bylo vidět, že má nějaké osobní problémy, stejně jako v divadle. V rozhovoru naznačil, že je svobodný a v ČSSR ho nic nedrží,“ píše se v dokumentech. Estébáci ihned zavedli opatření: Trávníčkovi zakázali vycestovat ze země.

„Je doba Vánoc, tak si asi někdo v Německu potřebuje udělat reklamu na Popelku,“ řekl překvapeně Trávníček deníku Aha!. „Já o tom, že by mě sledovali estébáci, nic nevím! To, co píše Bild, je nesmysl,“ dodal herec.

Letos u nás Tři oříšky pro Popelku bude vysílat Česká televize. Na „jedničce“ poběží pohádka na Štědrý den večer ve 20.32. A to v modernizované HD kvalitě.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme