Ivana Gottová chystá pro fanoušky Karla audioknihu. Mistrův hlas ožije díky umělé inteligenci

14. června 2023·Celebrity·Redakce

Karel Gott. (Foto: instagram Karel Gott Agency)

Letos 14. července by Karel Gott (†80) oslavil 84. narozeniny. Právě k jeho nedožitým narozeninám si jeho manželka Ivana připravila překvapení pro fanoušky. Autobiografie Má cesta za štěstím vyjde v podobě audioknihy, kde se Karlovi příznivci dočkají i mistrova hlasu.

Milí Karlovi příznivci, před časem jsem vám slíbila další překvapení související s odkazem mého manžela. Dnes vám mohu oznámit, že v létě dostane rozhlasovou podobu autobiografie Má cesta za štěstím. A ještě větší radost mám z toho, že se do některých pasáží podařilo zapojit Karlův hlas vytvořený umělou inteligencí.” sdělila na isntagramu Ivana Gottová.

Půjde podle jejích slov o nebývale inovativní počin, protože vůbec poprvé se hlas vytvořený umělou inteligencí zapojí do literárně dramatického díla. Ten by měl patřit právě zesnulému Zlatému slavíkovi. Poprvé budete moci slyšet Karlův hlas vytvořenou umělou inteligencí ve čtvrtek 13. července v předvečer výročí jeho narozenin, vybrané díly z knihy uvede Český rozhlas Dvojka 14. července a celou autobiografii pak vydáme jako audioknihu letos na podzim,doplnila.

View this post on Instagram

A post shared by Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Načtení knihy se ujme herec s příjemně sametovým hlasem – Igor Bareš. “Doufám, že výsledkem budete nadšeni stejně jako celý tým, který projekt připravuje. A pevně věřím, že z využití umělé inteligence by byl nadšený i sám Karel. Vždy své fanoušky rád překvapoval, fascinovaly ho moderní technologie a inovace.”

Gottova unikátní autobiografie Má cesta za štěstím vyšla v roce 2021 a ode dne, kdy se objevila na pultech knihkupectví, sklízí dobré ohlasy. V knize je vyobrazen autentický obraz fascinující životní dráhy tohoto výjimečného umělce s mezinárodním renomé. Fanoušci tak nahlédnou nejen do jeho pěvecké kariéry, ale i dětství, rodinných vztahů a dalších zajímavostí ze života Mistra.

Celebrity - další články

Doporučujeme