Jak se Apple změnil od smrti Steva Jobse? Tenhle zákazník by ho nepotěšil. VIDEO

4. října 2016·Celebrity·Redakce

Podnikatel a vizionář Steve Jobs svého času vytvořil z firmy Apple největší technologickou společnost světa, jejíž výrobky používají miliony lidí. Před pěti lety Jobs podlehl rakovině. Jak se Apple změnil po jeho smrti?

Steve Jobs byl jednou z nejvýraznějších osobností počítačového průmyslu posledních čtyřiceti let. V roce 1976 spolu se Stevem Wozniakem založil firmu Apple, která vyvinula jedny z prvních úspěšných osobních počítačů. Pomohl také na svět řadě dnes již zdomácnělých elektronických produktů, jako jsou mp3 přehrávač iPod nebo tablet iPad. Jobs zemřel před pěti lety, 5. října 2011, na rakovinu slinivky.

Technologie se ovšem vyvíjí rychlým tempem i bez svých vizionářů. S některými věcmi, které od roku 2011 ve společnosti Apple vznikly, by ale asi Steve Jobs minimálně nesouhlasil. Například poslední modely telefonů iPhone. Jobs si zakládal na tom, aby výrobky Applu byly co nejvíce skladné pro své uživatele a telefony se lehce vešly do kapy u košile. Ale modely iPhone 6 a 7  jen tak neschováte a kapsu by vám spíš utrhly. 

Další věcí, na které si Jobs zakládal, byly vlastní inovace a technologie před možností jednoduše skoupit jiné společnosti, tak jak to prosazuje současné vedení firmy. Apple skoupil některé malé nadějné společnosti, kterým ale potom ani nedal prostor ve svých produktech. Radost by Jobs určitě neměl ani z problémů s operačním systémem, který postihl telefony iPhone poměrně nedávno a neustálé aktualizace zákazníky hodně otrávilo. 

A nejmenší radost by měl Steve Jobs zřejmě z chování jednoho zákazníka ve Francii. Ten chtěl vrátit peníze za jeden zakoupený produkt a když se s vedením prodejny nedomluvil, tak začal s kovovou koulí v ruce ničit jeden vystavený výrobek Applu za druhým. Přitom právě Jobs vždy kázal o tom, jak je důležitá péče o zákazníky.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme