Jiřina Bohdalová v předstihu slavila “85”! Dostala šek na 30 tisíc

25. dubna 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Ovace vestoje patřily v neděli večer v závěru komedie Paní plukovníková v pražském Divadle na Jezerce herečce a představitelce titulní role Jiřině Bohdalové! Začátkem května oslaví pětaosmdesátiny a závěr reprízy ji dokonale zaskočil.

Protože šlo o představení benefiční, navázal principál této scény Jan Hrušínský na tradici starých hereckých společností a předal jí první dárek – spolu s kyticí i symbolický šek na částku 30.000 korun jako výtěžek večera.

“Je to bohulibý zvyk,” reagovala oslavenkyně a připustila, že bývá sice pohotová, ale z milého překvapení je spíše dojatá. Po děkovačce jí gratulovali i další herci obsazení v této inscenaci – Libuše Švormová, Valérie Zawadská, Zdeněk Maryška, Veronika Jeníková, Jaroslav Satoranský a Zdeněk Hruška.

Hrušínský, jehož předkové působí na českých jevištích nepřetržitě od poloviny 19. století, tak vlastně pokračuje v tradici tehdy běžných benefičních představení, a to nejen proklamacemi, ale i konkrétním finančním darem. “Přičemž částka, která by kopírovala zmíněné jubileum, se nám nezdála zdvořilá,” rozesmál publikum.

Jiřina Bohdalová nalezla před dvanácti lety Na Jezerce svou čtvrtou domácí scénu; po působení v Divadle ABC Jana Wericha, v Městských divadlech pražských a v Divadle na Vinohradech. “V tomto divadle jsem ráda a mám tu své diváky. Dávám jim něco a oni mi to vracejí,” řekla.

“Máme to štěstí, že paní Bohdalová a Divadlo Na Jezerce jsou už dvanáct let jedno a totéž,” řekl pak Hrušínský. Už když byl kluk, věděl, že jde o slavnou herečku, která znamenitě vypráví dětem pohádky.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme