Jsem kuřák a o hlasivky nepečuji, říká imitátor Jablonský

26. října 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Ženské hlasy mu přijdou těžší než ty mužské. O to je to podle slov Petra Jablonského větší úspěch. Imitátor přijde už zítra k Pokondrům na Frekvenci 1. A my vám nabízíme malou ochutnávku.

Kdo z nových hlasů ti dal největší práci?

V podstatě bych řekl, že z těch hlasů, které jsou teď v politice, tak nikdo není jednoduchý. A kolikrát lidé ani nevědí jak ti lidé opravdu mluví, není to charakteristické. Zlaté devadesátky, tam to bylo jasné.

Je pro tebe z hlasového hlediska horší imitovat ženské hlasy?

Určitě jsou ty ženské těžší. To je úplně jiná frekvence hlasu. Ale když se to podaří, o to je to větší úspěch, ale je to víc práce. Na Halině jsem třeba pracoval dva měsíce, než to šlo. Ta byla rozhodně nejtěžší. Ale třeba paní Buzková byla celkem v pořdku, tu jsem chytil skoro hned. To byla taková vyjímka. To jsem koukal na zprávy, jak tam špulila tu pusinku a začal jsem to zkoušet, a byl u toho můj otec a povídá: „No to je úplně ona.“ Takže jsem ji potom dopiloval. Ta byla docela rychlá.

Stalo se ti někdy při vystoupení, že jsi hlasově vyhořel?

Já musím říct, že to se mi opravdu nestalo, což je zvlášní, protože já o ty hlasivky nijak zvlášť nepečuju. Někdy se sám divím, že to funguje tak, že jsem byl i nemocný, ale nikdy jsem nemusel na obstřik hlasivek. I přesto, že jsem kuřák. Musím říct, že jsem měl zatím štěstí a nestalo se mi to. Jen někdy jsem třeba přeskočil do jiného hlasu.

Rozhovor s Petrem Jablonským už zítra na Frekvenci 1 u Těžkýho Pokondra. Startujeme v 9:00!

Celebrity - další články

Doporučujeme