Jubilant Jiří Suchý pokřtil novou desku Karla Gotta! Co jí popřál?

12. října 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Zpěvák Karel Gott dnes v Praze pokřtil kolekci s názvem 40 Slavíků! Kompilace obsahuje hity z období 1963 až 2016, se kterými uspěl v anketě Český, dříve Československý slavík.

V kolekci na dvou CD jsou také dvě nové písně Země vstává a Perfektní den, které Karel natočil po úspěšné porážce rakoviny mízních uzlin. 

Kmotrem kompilace se stal Jiří Suchý. “Učili nás, že křest má zbavit prvotního hříchu! Tohle album ale hřích nemá. Pojmu to proto jako vítání občánků do života,” řekla legenda Semaforu.

GALERIE: Podívejte se, jak se Karel Gott grandiózně vrátil na scénu! Fotky přímo z místa činu

Nahrávka 40 Slavíků se ihned po vydání dostala do čela prodejní hitparády, kde je druhý týden. Gott také od vydavatelství Supraphon obdržel zlatou desku za půlmilionový obrat při prodeji alba.

“Novinky obsahují pocit, který mám při svém návratu na scénu mezi své přátele a příznivce. Návrat vyšel báječně, ať jsem vystupoval na narozeninovém koncertu Hanky Zagorové nebo v Malostranské besedě, kde mělo mé vystoupení velký ohlas. Bylo to určité gesto od publika, které mi dalo najevo, že mě rádo vidí v dobré formě na jevišti,” řekl Gott.

Mistr také uvedl, že si stále váží hlasů, které mu do ankety Český slavík zasílají jeho příznivci. “Udržovat si místo v té konkurenci je pro mne stále prestižní záležitost,” podotkl.

ČTĚTE TAKÉ: Štafetu po Boučkovi přebírá Ondřej Sokol! Bude moderovat Českého slavíka

Celebrity - další články

Doporučujeme