Karel Gott o smrti: Jestli mám teď odejít, jsem připravený!

2. prosince 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Německý deník Bild dnes přinesl velmi otevřený rozhovor s Karlem Gottem, který bojuje s rakovinou mízních uzlin! Zpěvák mimo jiné odpověděl na otázku, jestli během nemoci přemýšlel o smrti.

„Jsem připravený na všechno. V nemocnici jsem si promítl celý můj životní film. Viděl jsem celý svět, měl jsem hezký život a skvělou kariéru. Jestli mám nyní odejít, tak to tak má být a já jsem připravený,” řekl Gott.

Ten si také v současnosti neumí představit, že by znovu zpíval. “Můj hlas je prostě příliš slabý,” řekl Gott Bildu. “Moji lékaři mi ale slíbili, že se mi hlas vrátí, stejně jako ostatní životní síly. K tomu je ale ještě dlouhá cesta,” poznamenal.

Zpěvák se v neděli vrátil do nemocnice, aby pokračoval v léčbě. Bildu řekl, že kvůli terapii někdy trpí bolestmi žaludku a kloubů a že mu začaly vypadávat vlasy. “Teď ale není čas na to, abych byl marnivý. Jde o můj život. Kdyby lékaři mou rakovinu odhalili o několik týdnů později, nebyla už by šance na mou záchranu,” řekl Gott.

Podle něj nádorové onemocnění nezasáhlo žádné orgány. “Lékaři říkají, že má šance na přežití je 90 procent. Pevně věřím, že se uzdravím,” uvedl.

Gott také vyjádřil vděčnost své manželce Ivaně, která o něj pečuje v době, kdy není v nemocnici. “Stará se o mě 24 hodin denně. Dodává mi sílu,” řekl zpěvák.

Deník Bild věnoval Karlu Gottovi dnešní titulní stranu.

Celebrity - další články

Doporučujeme