Karel Gott už podstoupil první chemoterapii! V Německu promluvil rodinný přítel

4. listopadu 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Zpěvák Karel Gott, který bojuje s rakovinou mízních uzlin, zahájil podle MF DNES a německého deníku Bild první cyklus chemoterapie! K té se obvykle přidává i některý z biologických léků. Podrobnosti si přečtěte uvnitř článku!

Přednosta kliniky hematologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Marek Trněný, který Gotta léčí, řekl v rozhovoru pro MF DNES, jak Gottova léčba bude probíhat.

“Je třeba si uvědomit, že lymfom je systémové onemocnění, které se může vyskytnout v celém organismu. Využíváme proto systémovou léčbu – chemoterapii, imunoterapii, v posledním době i cílenou léčbu proti lymfomovým buňkám. Někdy je tato léčba doplněna radioterapií, tedy ozářením. Chemoterapie spočívá v aplikaci cytostatik. Jejich účinek tkví v blokádě množení a růstu nádorových buněk.”

Podle německého deníku Bild, který mluvil s rodinným přítelem Gottových, zpěvák návštěvu doktorů odkládal: “Považoval se za nezranitelného! Proto nikdy nešel k doktorovi. Vždy až tehdy, když bylo zle.” Bild také informuje o tom, že Gott dostává morfium proti bolestem. 

Celebrity - další články

Doporučujeme