Karel Gott vstoupil do Síně slávy! Přečtěte si, kdo ho ocenil

17. října 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Umělecké sdružení ARTES udělilo v Praze ceny Mistr zábavního umění! Do Síně slávy uvedlo zpěváka Karla Gotta.

Podle předsedy sdružení Václava Junka je záměrem poctít v jednotlivých kategoriích umělce, na které se neprávem pozapomíná.

“Byly například od kritiků či publika, kterému zpívám už pětašedesát let. Tahle cena je ale trochu jiného druhu. Je od kolegia, tedy od kolegů, které potkávám ve studiích či při jiných příležitostech. Ti používají jiné měřítko – a o to víc mě to těší,” řekl Gott.

Ceny v pěveckém oboru převzali Ivan Mládek a Yveta Simonová, která 4. listopadu oslaví osmaosmdesátiny. Mládek na pódiu přiznal, že k podobným anketám míval nedůvěru. “Vždycky jsem zastával názor, že podobné žebříčky a soutěže jsou volovina, protože každý je originál. Například i zpěváci či malíři se těžko srovnávají. Když jsem zjistil, že mám být oceněn, tak jsem to přehodnotil,” uvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Podívejte se, jak se Karel Gott grandiózně vrátil na scénu! Fotky přímo z místa činu

Pro cenu určenou hudebnímu skladateli si přišel hráč na klávesové nástroje, hudební redaktor, dramaturg a pedagog Vítězslav Hádl. Ocenění určené hudebnímu aranžérovi či dirigentovi převzal kapelník Václav Hybš.

Dalšími vyznamenanými byli za písňové texty principál divadla Semafor Jiří Suchý, který v říjnu oslavil pětaosmdesátiny, a v kategorii určené scenáristům či režisérům tvůrce televizních pořadů Jiří Adamec.

VIDEO: Uzdravený Gott živě zpívá Jdi za štěstím! Podívejte se

 

Celebrity - další články

Doporučujeme