Karel III. slaví 75. narozeniny. Manželství ve třech skončilo tragicky, král si nakonec vzal svoji celoživotní lásku

14. listopadu 2023·Celebrity·Redakce

Král Karel III. a jeho manželka (Zdroj: Profimedia)

Britská královská rodina dnes zažívá velký den. Panovník Karel III. slaví životní jubileum, narodil se přesně před 75 lety. Chystá oslavu pro své nejbližší, na kterou ale odmítl přijet jeho mladší syn, princ Harry.

Ještě do loňského září to byl princ Charles neboli věčný čekatel na trůn. Dočkal se 8.9, kdy zemřela jeho matka, královna Alžběta II. (✝96). Karel III. se stal králem a veřejnost si opět vzpomněla na jeho dřívější eskapády. Dříve byl spojován se dvěma ženami – princeznou Dianou (✝36) a Camillou Parker Bowles. Druhá jmenovaná je současnou královnou Velké Británie.

Život Karla III. od jeho narození sledoval celý svět. Sloužil u letectva a námořnictva, ale za jeho roky v armádě ho Britové moc nezbožňovali. Pozornost na sebe poutal milostným trojúhelníkem. Románek s Camillou začal ještě předtím, než princ poznal Dianu. Náklonnost jim ale překazila vojenská služba. Když se vrátil, Camilla už byla vdaná za někoho jiného. S Andrewem Parkerem Bowlesem měla dvě děti. Karel pak o ruku požádal princeznu Dianu, na jejich svatbě nechyběla ani Camilla.

View this post on Instagram

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

“Jednou z nejvíce šokujících věcí, kterou mi Diana řekla, bylo, že noc před svatbou jí Charles řekl, že ji nemiluje. Pro Dianu to bylo zničující,” řekla před časem pro People spisovatelka Penny Thornton. Blízkost Camilly způsobovala v manželství velké problémy, protože měl být se svou bývalou láskou v kontaktu. Její věta v rozhovoru pro BBC “V tomhle manželství jsme byli tři, takže to bylo trochu přeplněné,” je legendární a způsobila velké pozdvižení.

Nikoho proto nepřekvapilo, že se dvojice rozvedla. Camilla v tu dobu zažívala hotové peklo. Všude na ni čekali novináři, dostávala nenávistné vzkazy a lidé se pokoušeli dostat k ní domů. Všichni jí měli za zlé, že se manželství následníka trůnu a princezny lidských srdcí rozpadlo. V roce 1997 navíc princezna tragicky zemřela v Paříži a na Camillu se snesla další vlna hněvu.

Stáhla se z veřejnosti a na scénu se vracela pozvolna. Do královské rodiny se vrátila v roce 2005, kdy si konečně mohla vzít lásku svého života. Od svatby uplynulo už skoro dvacet let a vypadá to, že ji Britové konečně vzali na milost. Královský pár dnes oslaví narozeniny Karla III. v londýnském Clarence House. Karel samozřejmě pozval svou rodinu, včetně prince Harryho. On ani jeho žena Meghan Markle či jejich děti ale zřejmě nedorazí.

Celebrity - další články

Doporučujeme