Kdo ví, kde by Jana Šulcová byla bez Marie Poledňákové a S tebou mě baví svět

11. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Jana Šulcová (Foto zdroj: Profimedia)

Jana Šulcová se proslavila filmem Kotva u přívozu. Nebýt však toho, že si ji Marie Poledňáková vybrala do filmu S tebou mě baví svět, těžko říct, zda by si dnes Janu někdo pamatoval. Alespoň tak to řekla herečka, které byla role Kateřiny Horákové ušita na tělo, v rozhovoru pro Aha!

“V životě jsem se toho nahrála opravdu dost. Nebýt ale Marie, kdo ví, jestli by si někdo na mě dneska ještě vzpomněl, rozpovídala se herečka, která vděčí Marii Poledňákové za svou slávu. Ta se ji totiž rozhodla obsadit do komedie století S tebou mě baví svět. Navíc jí napsala roli mámy Kateřiny přímo na tělo. “Zvládla to znamenitě. A že to neměla jednoduché,” prohlásila jednou Poledňáková v rozhovoru pro Aha!.

Začalo to Kotvou

Talent a potenciál v ní ale objevila už dřív. “Kotva u přívozu mě uvedla ve známost a potom přišel skvělý film S tebou mě baví svět a mě díky němu zná celá země. I ta nejmladší generace. Kdyby tenhle film nebyl, určitě by se na mě už dávno zapomnělo. Děkuji ti, Marie! dojala se herečka. Pro film Kotva u přívozu byla Jana Mariinou první volbou.

“Trvala jsem na Janě. Přesně splňovala moji představu mladé ženy, která ve své profesi vypadá dobře, má neustále dobrou náladu, a přitom v soukromí řeší spoustu problémů a jde za svým cílem jako mezek,” přiznala kdysi Poledňáková. Ta zemřela po dlouhé nemoci ve věku 81 let. Stále ji oplakává plno lidí z českého showbyznysu.


Celebrity - další články

Doporučujeme