Když Gott zpívá romsky aneb to nejlepší od mistra v cizí řeči

27. září 2014·Celebrity·Redakce

Který jazyk ovládá Karel Gott nejlépe? Jak zní jeho úžasný hlas v ruštině nebo dokonce v romštině? Karel Gott bude hostem Těžkýho Pokondra na Frekvenci 1 a my vybíráme jeho nejúžasnější výkony v cizích jazycích!

Absolutní jedničkou je Karel Gott v Německu. Už desítky let bývá hvězdou tamních televizních show, je tahákem festivalů, plní tu sportovní haly. Pilířem jeho vystoupení bývá samozřejmě Lady Karneval! 

Zatímco německy Karla Gotta slyšel zpívat asi každý, anglicky zpívá jen zřídka. I přesto zní jeho hlas v angličtině famózně už od 60. let. Takto v roce 1969 zazpíval píseň z muzikálu West Side Story Somewhere (A Place for Us). 

Velké oblibě se Karel Gott těší i v Rusku. Jak se vám líbí jeho legendární Paganini v ruštině? Přesný název písně v zemi, kde zítra znamená včera, je “Skripka Paganini“.

Nesmí chybět naprostá rarita! Karel Gott v romštině! Ukázka je z koncertu z konce srpna roku 1967. U původního klipu byl dokonce popisek Československý romský popový zpěvák a zpívá Duj , Duj Dešuduj. Karel Gott s ní měl dokonce úspěch i v zahraničí, kde se domnívali, že náš Slavík je Romského původu. 

Rozhovor Těžkýho Pokondra s Karlem Gottem uslyšíte na Frekvenci 1 v pondělí 29. září od 9:00.

Celebrity - další články

Doporučujeme