Konec vévodů ze Sussexu? Charles plánuje královskou čistku, Harry s Meghan by měli utrum

28. dubna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan, ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Pokud se princ Charles stane králem, bude "zeštíhlovat" britskou monarchii. Mezi prvními by podle královské expertky měli jít Meghan s Harrym. Svého odchodu do USA tak možná budou ještě hodně litovat.

Princ Charles odjel po pohřbu svého otce, prince Phillipa na soukromé sídlo do Walesu. Zde byl i bez své manželky Camilly a podle všeho si promýšlel budoucnost královské rodiny, včetně toho, zda usedne na trůn on sám nebo dá přednost svému staršímu synovi, princi Williamovi. Vypadá to, že na trůn zřejmě usedne právě Charles, jehož dlouhodobým cílem je pročistit britskou monarchii od nadbytečné zátěže. Britská expertka na královskou rodinu a spisovatelka Angela Levin si myslí, že jakmile Charles usedne na trůn, hodí přes palubu právě vévodu a vévodkyni ze Sussexu, Harryho a Meghan.

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Charles se dlouhodobě snaží srazit náklady královské rodiny a ušetřit. Monarchové by si měli finanční prostředky zasloužit. Zvláště pokud plynou z kapes daňových poplatníků.Myslím, že z monarchie jako první vykopne Harryho a Meghan,” píše list Mirror s odkazem na spisovatelku, která vystoupila v rozhlasové show. I sama královna si je prý vědoma, kolik stojí provoz neproduktivních členů rodiny a na výplatní pásce je udržuje už jen ze sentimentálních důvodů. S odkazem na svůj věk nechce dělat velké změny.

Jestliže by Charles po smrti své matky udělal plánovanou čistku, za seniorní členy rodiny by se podle expertky dali považovat jen on s Camillou a rodina prince Williama a jeho manželky Kate s dětmi. Charles by prý také mohl vyzvat ostatní členy rodiny, aby si našli klasické pracovní pozice, jako tomu je v mnoha evropských královských rodinách.

Celebrity - další články

Doporučujeme