Královnina závěť! Kdo si rozdělí miliony a kdo ostrouhá?

14. září 2022·Celebrity·Redakce

Královna Alžběta II. (Zdroj: Profimedia)

Královna Alžběta II. (†96) byla často označována za jednu z nejbohatších žen světa. Její přesný majetek a bohatství zůstává tajné, stejně jako její závěť, ale týdeník Focus má své zdroje z okolí paláce a přesně tedy ví, kdo zdědí miliony a kdo naopak ostrouhá.

Král Karel III. a královna choť Camilla

Nový britský král a jeho žena se zřejmě z Clarence House přestěhují do Buckinghamského paláce. Zde bude Karel III. vládnout Velké Británii. Kromě toho má nový královský pár právo i na hrad Windsor, ale je otázka, zda ho nenechají Williamovi s Kate. Jak si ale britská královská rodina majetek rozdělí, se veřejnost jen tak nedozví. Poslední vůle královny i prince Philipa (†99) má být – podle soudu – veřejnosti utajena po dobu 90 let.

Princ William s Kate

Kate bude ta, která zdědí velkou část Alžbětiných klenotů majících nevyčíslitelnou hodnotu. Šperky si jako jedna z mála vyvolených mohla půjčovat už za královnina života. Třeba v letošním roce na cestu na Jamajku si Kate vzala náhrdelník, který zesnulá panovnice dostala v roce 1947 jako dárek ke svatbě s princem Phillipem. Královna vlastnila mnoho nemovitostí. Žila na hradě Windsor, aktivně využívala i zámek Balmoral, kde naposledy vydechla. Patřila jí i usedlost Adelaide Cottage, kam se v létě přestěhoval její vnuk princ Williama s rodinou.

Harry s Meghan

Princ Harry s manželkou Meghan Markle sice utekli z Velké Británie do USA, ale opomenuti  v poslední vůli nezůstanou. Nedostanou sice takový majetek jako William s Kate, ale na nedostatek financí si nebudou moct stěžovat.

Princ Andrew

Kdo ale zůstane bez financí a majetku, bude princ Andrew, syn královny. Nikoho to zřejmě nepřekvapuje vzhledem k tomu, že Andrew se zapletl do sexuálních skandálů pedofilního miliardáře Jeffreyho Epsteina (†66). Poté, co princ vrátil královně všechna jmenování do čestných vojenských a charitativních záštit, v nichž královnu oficiálně zastupoval, byla to právě jeho matka, kdo k nelibosti daňových poplatníků vyplatil údajně zneužívanou Virginii Giuffreovou (39). Andrew vlastní peníze nemá a vypadá to, že jeho finanční situace se rozhodně nezlepší.

Celebrity - další články

Doporučujeme