Sám při této příležitosti zavzpomínal, čeho se v dětství nejvíce bál. Nebylo to to, že je vyměněný, ale že mu někdo vymění maminku. „Vždycky, když chodila nakupovat, tak jsem si představoval, že ji v tom krámě vymění za nějakou paní, která vypadá stejně, ale chová se jinak. Vždycky, když se vrátila, tak jsem zkoumal, zda je to pořád moje máma,” směje se herec.

I to je možná důvod, proč si vždy hledal ženy, které byly jeho mamince podobné. Jak to má jeho současná manželka, snowboardistka Eva Samková? „Myslím, že na první pohled tam podoba není, ale když bych se zamyslel více do hloubky, tak si myslím, že obě jsou fajn v tom, že berou věci tak, jak jsou a nedělají z komára velblouda. A obě mají smysl pro humor,” popisuje.

Když vstoupil s olympioničkou do manželství, zajímalo ho, zda se v jejich vztahu něco změní. „Prakticky se nezměnilo nic, ale je to příjemný pocit,” svěřil se herec s tím, že vzhledem k tomu, jak moc jsou oba dva manželé časově vytížení, zatím není založení rodiny hlavní téma dne.