Michael Schumacher slaví 55. narozeniny. Ve Formuli 1 nikdy neváhal zajít až za hranici pravidel

3. ledna 2024·Celebrity·Redakce·ČTK

Michael Schumacher. (Foto: Profimedia)

Německý závodník formule 1 Michael Schumacher slaví 55. narozeniny. Vyhrál sedmkrát mistrovství světa a byl šampionem v letech 1994 až 1995 a 2000 až 2004. Jako pilot proslul nekompromisním způsobem jízdy, neváhal zajít až za hranici pravidel. Na veřejnosti se neobjevil od prosince 2013, kdy měl ve francouzských Alpách těžký úraz na lyžích a byl dlouho v kómatu.

Schumacher začínal jako čtyřletý s motokárami, později se přes juniorské formule a sportovní vozy dostal až do F1. V tomto seriálu debutoval v roce 1991 ve Velké ceně Belgie s Jordanem, z premiérové výhry se radoval na stejném místě o rok později v barvách stáje Benetton. S ní vybojoval dva tituly mistra světa, pět dalších přidal jako hvězda Ferrari. V závěru kariéry ještě podepsal smlouvu s Mercedesem. Své účinkování na okruzích definitivně ukončil v roce 2012.

K hvězdě mohou jen ti nejvěrnější

V prosinci 2013 měl pilot F1 v Alpách nehodu na lyžích. Dlouho tak byl v kómatu. Od té doby se o jezdci moc informací svět nedozvídá, protože rodina chrání jeho soukromí. Zprávy o jeho zdraví tak prosakují na veřejnost jen velmi sporadicky. Michael mi moc chybí. Dětem, celé rodině a lidem z blízkého okolí. Pořád je tu ale s námi. Jiný, ale je tu. A to nám dává sílu. Každý den děláme vše pro to, aby se cítil lépe. A aby cítil, že naše rodinné pouto přetrvává,” uvedla před třemi lety manželka Corinna v dokumentu pro Netflix a k pilotovi F1 pouští jen nejvěrnější přátelé. Právě 29. prosince 2023 uplynulo od tragické nehody deset let.

S manželkou Corinnou má vyučený automechanik Schumacher dceru Ginu-Marii a syna Micka. Ten se potatil, ve formuli 1 nastoupil do 43 Velkých cen, přičemž jeho nejlepším výsledkem bylo šesté místo. Také Schumacherův mladší bratr Ralf (48) propadl rychlým kolům, ve formuli 1 startoval 11 let a vyhrál šest Velkých cen.

Celebrity - další články

Doporučujeme