Miliardářka Kylie Jenner používá svůj tryskáč jako auto. Přitom své fanoušky vybízí k ochraně ovzduší

22. července 2022·Celebrity·Redakce

Kylie Jenner (Foto: Profimedia)

Soukromá letadla a tryskáče k bohatství zkrátka patří. Pokud chcete světu ukázat, že nejste jen bohatý jedinec, ale že jste super bohatý a patříte ještě o třídu výš, než ty "socky", co žijí na Upper East Side a musejí se spokojit s první třídou. Jenže Kylie Jenner z klanu Kardashians používá svůj tryskáč nesmyslně. Lítá několika minutové vzdálenosti, na které by úplně v klidu postačilo jako dopravní prostředek auto. Informuje o tom Blesk.

Ve svých čtyřiadvaceti letech vlastní veleúspěšnou kosmetickou značku a časopis Forbes odhaduje její jmění na 14,3 miliardy Kč. Soukromé letadlo je tak pro ni jakýmsi doplňkem. Ovšem tenhle doplněk, který spaluje tuny kerosinu, používá častěji, než by bylo nutné.

Před pár dny jela ze svého domova v Los Angeles půl hodiny na letiště, aby se proletěla 12 minut. Kdyby jela autem rovnou z domova, trvalo by ji to o tři minutý kratší dobu. Ovšem nemohla by si užít těch 12 minut letu v sedačce potažené bílou kůží se zlatými iniciály KJ.

Jen palivo na takový let vyjde v přepočtu na 38 tisíc korun, k tomu přičtěme letištní poplatky, mzdu pilota atd. To ale miliardářku příliš netrápí. A netrápí ji ani šetření planety, které tak aktivně propaguje na svých sociálních sítích. A taková nesmyslná cesta nebyla první. Podnikatelka se takhle transportuje celkem často.

Například o pár dní dřív letěl její tryskáč z Camarilla do Van Nuys (tentokrát 17 minut) a ještě tentýž den vyrazil do Palm Springs, kde dosedl po 29 minutách letu (to by autem z letiště trvalo dvě hodiny). Ačkoliv je její tryskáč považován za jedno z největších soukromých letadel, posadí se tam pouze 10 lidí. Místo dalších sedadel má zde bar, šatnu a ložnici. Její partner, rapper Travis Scott má ještě větší letoun a to pro 100 lidí. Jenže sedadel je tam pouze pro 19 lidí.


Celebrity - další články

Doporučujeme