Obrovský průšvih. Kim Kardashian zničila legendární šaty od Marylin Monroe

16. června 2022·Celebrity·Barbora Turková

Kim Kardashian (Zdroj: Profimedia)

Tohle si Kim Kardashian za rámeček nedá. Na nedávném Met Gala si vzala legendární šaty Marylin Monroe. Jenže nyní se zjistilo, že na nich způsobila škodu nevyčíslitelné hodnoty. Informaci uvedl deník Entertainment Weekly.

Šaty si nechala Marylin Monroe ušít u příležitosti slavnostního vystoupení na narozeninách Johna F. Kennedyho a zazpívala v nich píseň „Happy Birthday, Mr. President“. Model je poté, co jej Kim Kardashian vynesla na Met Gala 2022, nenávratně poškozen. Na fotkách, které zveřejnil sběratel Scotty Fortner je vidět, že šaty jsou na zadním zapínání natržené a chybějí flitry a krystaly, některé z nich visí na jediném vláknu.

Ve srovnání s fotografiemi z roku 2016 jsou rozdíly opravdu zřejmé. Sběratelská společnost Ripley’s uvedla, že „uchování tohoto kusu historie popkultury byla věnována velká péče“. Zdá se, že ale nové fotografie naznačují opak. Kardashian se do šatů nejprve nevešla, proto za tři týdny zhubla sedm kilogramů. To se logicky nesešlo s úplně dobrým přijetím od výživových odborníků.

View this post on Instagram

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Samotný výběr šatů od začátku provázelo mnoho kontroverzí. Nesouhlas projevil třeba návrhář Bob Mackie, který vytvořil první náčrtky šatů. „Byly navrženy pro Marilyn Monroe. Nikdo jiný v těch šatech neměl být viděn,” uvedl. Šaty jsou staré přes 60 let a odborníci tvrdily, že látka je příliš stará na to, aby držela na postavě podnikatelky. „Jsem frustrovaná, protože je to porušení všeho, co je považováno za profesionální zacházení s historickými kostýmy,” řekla bývalá vedoucí konzervace v Met’s Costume Institute Sarah Scaturro.

V 80. letech se přitom sešla parta kostýmních profesionálů, aby vyslovila předsevzetí, že historické kostýmy by se neměly nosit. Obávám se tedy, že na kolegy ve sbírkách historických kostýmů budou nyní důležití lidé tlačit, aby jim dovolili oděvy nosit,“ dodává. Šaty si nechala Monroe ušít v roce 1962 a byly navrženy tak, aby přesně kopírovaly její postavu.

Herečka do nich byla doslova všita a spekuluje se o tom, že dosvědčovaly milostný vztah mezi Kennedym a Monroe. Přiléhavým křišťálovým šatům od návrháře Jeana Louise se přezdívá nejdražší šaty na světě. Obsahují 2500 krystalů a v aukci firmy Ripley’s Believe It or Not! byly vydraženy za neuvěřitelných 120 milionů korun (včetně aukčních poplatků).

Celebrity - další články

Doporučujeme